Technologie towary konsumpcyjne

Wiosenne przepisy Oli Nguyen

Wiosenne przepisy Oli Nguyen
Już 21 marca, w pierwszy dzień wiosny, w Cook Story by Samsung odbędą się warsztaty kulinarne, które poprowadzi Ola Nguyen. Zwyciężczyni 7. edycji popularnego programu kulinarnego  odkryje smaki oryginalnej kuchni wietnamskiej. Podzieli się przepisami, które wyniosła z domu rodzinnego oraz zdradzi tajniki przygotowywania aromatycznych

Data publikacji: 18.03.2019
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Wiosenne przepisy Oli Nguyen
Kategoria: technologie, towary konsumpcyjne

Już 21 marca, w pierwszy dzień wiosny, w Cook Story by Samsung odbędą się warsztaty kulinarne, które poprowadzi Ola Nguyen. Zwyciężczyni 7. edycji popularnego programu kulinarnego  odkryje smaki oryginalnej kuchni wietnamskiej. Podzieli się przepisami, które wyniosła z domu rodzinnego oraz zdradzi tajniki przygotowywania aromatycznych potraw.

Już 21 marca, w pierwszy dzień wiosny, w Cook Story by Samsung odbędą się warsztaty kulinarne, które poprowadzi Ola Nguyen. Zwyciężczyni 7. edycji popularnego programu kulinarnego  odkryje smaki oryginalnej kuchni wietnamskiej. Podzieli się przepisami, które wyniosła z domu rodzinnego oraz zdradzi tajniki przygotowywania aromatycznych potraw.

Prowadząca warsztaty przygotowała prosty przepis na pyszny oraz zdrowy chleb z tahini i ziarnami, który będzie stanowił idealną bazę dla wiosennych kanapek z nowalijkami. „Receptura powstała z chęci połączenia dwóch obszarów kulinarnych inspiracji, które są dla mnie szczególnie ważne: polskiej tradycji i azjatyckiego bogactwa smaków. Chleb to coś, co nieodłącznie kojarzy się z Polską. W swoim autorskim przepisie postanowiłam wykorzystać azjatyckie dodatki, które wzbogaciły jego smak – mówi Ola.

 Prosty, bogaty chleb z tahini i ziaren Oli Nguyen

Składniki:

75g zmielonego siemienia lnianego

75g całych ziaren siemienia lnianego

60g mielonego maku

190g łuskanego sezamu jasnego

6 jajek

3 łyżki oliwy

1 łyżka pasty tahini

1 łyżka soli

 Wykonanie:

W dużej misce mieszamy ze sobą mokre składniki. Do tej samej miski dodajemy suche składniki i wszystko dokładnie mieszamy. Zakrywamy miskę folią spożywczą i odkładamy ciasto na ok. 30 minut, aby siemię lniane spęczniało. Następnie wykładamy ciasto do formy do pieczenia chleba, nasmarowanej wcześniej oliwą i wyłożonej papierem do pieczenia.  Pieczemy chleb w piekarniku nagrzanym do 95° C (termoobieg) przez 1,5 – 2h. Po upływie tego czasu sprawdzamy, czy chleb jest gotowy, wbijając w środek wykałaczkę. Jeżeli patyczek jest suchy, wyciągamy chleb z piekarnika i czekamy aż wystygnie. 

A to już wiesz?  Pojemniejsze i szybsze dyski, szyfrowanie danych i złośliwe oprogramowanie. Podsumowanie 2013 roku w branży odzyskiwania danych

Przestrzeń Cook Story by Samsung to miejsce spotkań ciekawych ludzi, których łączy zamiłowanie do poznawania międzynarodowych kuchni i celebrowania życia. Azjatycka opowieść Oli Nguyen wprowadzi uczestników warsztatów w wiosenny nastrój i otworzy ich na niezapomniane i wyraziste smaki. , Pozwoli zrozumieć na czym polega balans między słonymi, słodkimi, kwaśnymi i ostrymi akcentami w daniach kuchni wietnamskiej.

Podczas warsztatów, uczestnicy będą samodzielnie przygotowywać sztandarowe dania kuchni wietnamskiej, takie jak bagietka bánh mì, słodko-kwaśna zupa rybna z ryżem jaśminowym, czy sałatka nộm z kalarepy i marchwi.

Zapraszamy do Cook Story by Samsung! Więcej informacji o warsztatach Oli Nguyen znajdziecie tutaj.

źródło: Biuro Prasowe Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.
Załączniki:
Wiosenne przepisy Oli Nguyen technologie, towary konsumpcyjne - Już 21 marca, w pierwszy dzień wiosny, w Cook Story by Samsung odbędą się warsztaty kulinarne, które poprowadzi Ola Nguyen. Zwyciężczyni 7. edycji popularnego programu kulinarnego  odkryje smaki oryginalnej kuchni wietnamskiej. Podzieli się przepisami, które wyniosła z domu rodzinnego oraz zdradzi tajniki przygotowywania aromatycznych potraw.
Hashtagi: #technologie #towary konsumpcyjne

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy